Behandlingar

Behandlingar

Reiki/Healing

Reiki är en uråldrig lära som kan spåras tillbaka till det forntida Tibet tusentals år sedan. Det sägs att Reiki nämnts i forntida tibetanska texter men fallit i glömska. Under en buddhistisk träning så fick Mikao Usui en vision och en högremakt uppenbarade sig för honom och skänkte honom gåvan att kunna utöva Reiki. Detta skedde 1922, då Reikin hade varit en bortglömd healing form i flera millenium. Liksom alla religoner och levnadssätt så tolkar alla historierna olika, Reiki är inget undantag.

Reiki utförs oftast på en plats där omgivningen bringar harmoni till mottagaren och skänker ro till både kropp och sinne. En komfortabel plats att ligga på åtföljs av harmonisk musik, allt för att få individen att må bra. När man mottar en Reiki behandling så är upplevelsen ytterst individuell men alltid extremt positiv. Det kan vara allt ifrån sinnesro till lindrande effekt på ett ömt område på kroppen. Det är också inte ovanligt att man under behandlingen får ett besök från andevärlden, precis som Reikin i sig självt så är också ett besök från andevärlden alltid positivt.

Det finns två officiella grenar inom Reikin, som vanligtvis kallas Traditionell Japansk Reiki och den västerländska Reikin. Det finns mycket som skiljer dom åt men det som är största skillnaden på dom är att den västerländska tekniken använder ett systematiskt system utav hand-placeringar till skillnad från den traditionella japanska reikin, där utövaren med hjälp av sin initution placerar händerna där individen behöver det som mest. Båda grenarna har vanligtvis en tredelad hierarki av grader som oftast kallas den första,andra och master graden, varje grad associeras med olika färdigheter och tekniker.

Läs mer om Reiki på wikipedia.org

Upp

Hot Stone Massage

Inspirerad av asiatisk medicin och fungerar bäst för människor som är känsliga för smärta som vanlig traditionell massage kan medföra. Hot Stone massage är en värmande helkroppsbehandling som utförsmed lena lavastenar. Du finner ett inre lugn och välbefinnande samt så löser de upp blockeringar i din kropp. Behandlingen har även visat sig öka blodcirkulationen och syretillförseln till muskler samt reducerar stressymtom och ångest.

Upp

Taktil Massage

Med denna massage jobbar man inte alls med muskler, utan enbart med huden. Man jobbar med lätta strykningar och still beröringar mot huden. Metoden tillämpar sig för bland annat, mödravård, barn- och vuxenpsykiatri samt åldringsvård.

Upp

Energimassage

En hård massage som ger energiflöde i kroppen. Genom hårt tryck med handloben från ryggraden och lodrätt ner mot magen.

Upp

Varm Örtmassage

Örter som t.ex. Ingefära, citrongräs och orkidé värms upp o ett knyte där man sedan med mjuka tryck och rörelser masserar kroppen. De doftande örterna har en medicinsk effekt för att bland annat lindra smärta i onda ryggar samt ömma punkter på kroppen. Örtmassagen löser upp spänningar och knutor av värmen.

Upp

Telefon

073 - 070 66 06

E-post

Adress

Vingåkervägen 39B

641 51 Katrineholm

Sörmland


Öppna i Google Maps

Vägbeskrivning

Reiki&Relax är en bifirma i A&K Invest AB (org nr 556609-4933) som innehar F-skattesedel.